Libri

PËRTEJ PRITJES ( cikël poetik )

Brikena QAMA

PËRTEJ PRITJES
( cikël poetik )

SA HERË I SHKEL

Të vërtetat e mia janë shkarpa të thata
më gjakosen tabanët e kërcitjet më shurdhojnë
saherë i shkel të vërtetat e mia
të heshtura.
ZARF I MBYLLUR

Te gjitha nevojat e mia
vdesin në dëshirat e tua
Ti vdes brenda meje
të gjitha heret që ikën
Une, e vdekur gjithsesi pas kesaj
MIRË U TAKOFSHIM NË ËNDËRR

Ka vetem një vendtakim
pa adresë,
pa kohë fikse,
pa mot të papërshtatshëm,
pa u dashur përzgjedhja e veshjes dhe grimit,
pa portofol,
telefona,
ëelesa,
pa sy e veshpërgjues,
pa dyshime ,
paragjykime,
turpe,
mëkate,
pa zot e djall

Mirë u takofshim në ëndërr!
ENDE NUK E DI KUSH JAM

Nuk e mbaj mend saherë e kam gëlltitur e e kam vjellë veten
për të qenë si gjithë të tjerët
I kam shqyer konturet e përsëri jam ndrydhur Brenda tyre e vetëdijshme
se në mos e vlerë, decorative gjithësesi
E kam mbllaçitur fjalën
thjesht për t’i vërtetuar vetes se mundem
Ego-n e kam pas lidhur në kreshpa e ua lashë grabitqarëve
derisa e shpëtova po vetë
Dy herë mëkatare,
E vesha serish për mos ta hequr kurrë më
Sa herë e grisa me thonj më pas
poaq ia qëndisa arnat.

AKSIDENT NË RRUGË

Kur e pashë në asfalt,
me curilën e kuqe cep buzës,
ndjeva keqardhje për hënën.
Asnjë re të fshihej nuk kish.

***
Adresa jote është përtej mallëngjimit
Pertej pritjes
Pertej kulles se ngujimit
Pertej deshires per te te patur
Pertej lotit
Pertej fundit te botes
Megjithate
je poaq i dukshem per syte
poaq i prekshem.

DRUVARI

Kishte nje pyll te tere psheretimash
Fshehur Brenda cdo sythi riosh.
Cdonjera prej tyre nje gjuhez flake per dimer.
Cdonjera prej tyre nje tjeter bishtsepate.

——————-

Shënime për autoren

Brikena Qama, u lind me 29 Dhjetorte 1978, ne Çorovodë- Skrapar.
Në vitin 1997 shpërngulet në Athinë ku jeton deri dhe sot.
Në biografinë e saj ka katër tituj vëllimesh poetike:
– “Pëshpërimat brenda meje”
– “Bota poshtë takave”
– “Titulli i kujtimeve të mia”
– “Dëshirat e mia perëndojnë çdo mbrëmje”
Është pjesë e disa antologjive poetike dhe është vlerësuar me disa çmime në konkurse letrare, për poezi e skica të sajat.

You Might Also Like