SPORTI

Hasan Bunjaku nderohet për gazetari sportive

Në kujtesë të lexuesëve kanë mbetur sidomos shkrimet nga sporti në gazetën e përditshme “Rilindja”.

Lexo më shumë ...

OPINION

Ismajl Kurteshi u shkruan letër deputetëve

Letër e hapur Deputetëve të Kuvendit të Kosovës

Lexo më shumë ...

Futboll

Nga Gjilani Fadil Vokrri jep një zotim

Kreu i Federatës së Futbollit të Kosovës, Fadil Vokrri, nga Gjilani ka dhënë një zotim se përfaqësuesja e Kosovës në futboll nuk do t’i zhgënjejë adhuruesit e saj dhe se lojtarët do t’a arsyetojnë besimin e dhënë.

Lexo më shumë ...

Gjilan, Lajmi

Korça flet për inveestime milionëshe

Është arritur që të kryhen punë gjithandej, duke nisur nga rrugët, troturat, ndriçimi publik, kanalizimi, ujësjellësi, asfaltimi i rrugëve, hapja e rrugëve të reja e deri të gjelbrimi dhe shumë projekte të tjera të vogël

Lexo më shumë ...

Gjilan, Lajmi

Janë zhytur në krim dhe korrupsion

Riad Rashiti,  zyrtar i lartë në degën e PDK-së në Gjilan, subjekt në opozitë, ka derdhur kritika të mëdha në adresë të udhëheqjes komunale, duke thënë se pushteti ka  instaluar rrjetn e krimit ekonomik, urbanistik dhe korrupsionit të lartë që e kanë rrënuar jetën normale të insitucioneve komunale dhe të qytetarëve të Gjilanit.

Lexo më shumë ...

Teatër

Aktorët sërish në protestë

Aktorët e Teatrit të Gjilanit, të pakënaqur me zhvillimet që po i përcjellin tash e sa kohë sërish kanë paralajmëruar protestë para selisë së kryetarit të komunës.

Lexo më shumë ...

LAJME

Haziri thotë se nuk ka asgjë të kundërligjshme, PDK i kërkon dorëheqjen

Prokuroria e Gjilanit i ka pushuar hetimet për këtë rast vitin e kaluar në mungesë provash dhe se ata nuk  posedojnë shkresën zyrtare, ka thënë Haziri e në PDK është theksuar se në Gjilan janë bërë shkelje të shumta ligjore.

Lexo më shumë ...

Ekonomi, LAJME

Po planifikohet buxheti për vitin 2017

Gjilani brenda 10 ditësh mbajti 12 dëgjime për planifikim të buxhetit 2017

Lexo më shumë ...

Ekonomi, LAJME

Po shtohet numri i bizneseve të reja

Indikator shumë i mirë për këtë fazë është numri i bizneseve të reja që është përditë e në rritje (47 biznese të regjistruara më shumë se në periudhën e njëjtë të vitit 2016) me rreth 100 punëtorë më shumë të deklaruar për këtë periudhë në krahasim me kohën e njëjtë të vitit paraprak.

Lexo më shumë ...

KULTURA

Ish- mejtepi i Shipashnicës i shndërruar në minimuze

 

Në  këtë objekt, përkatësisht, në hapësirat e ish- mejtepit gjenden shumë artefakte etnografike dhe disa ekzemplarë librash, të cilat i kishin sjellë banorët e fshatit dhe më gjerë, thotë Ismet Tafili, zyrtar në  Qendrën Rajonale për Trashëgimi Kulturore në Gjilan.

Lexo më shumë ...